Експерти розповіли, які ліки від коронавірусу непотрібно купувати

Експерти розповіли, які ліки від коронавірусу непотрібно купувати

Захищатися від коронавірусу людству ще довго. При цьому деякі лікарі виписують своїм пацієнтам ліки, які не обов’язкові, нічим не допоможуть і коштують при цьому дорого.

Киянка Марина Барба перехворіла на коронавірус вдруге. І вона панічно купувала все, що приписували їй лікарі. Їй сказали купити якийсь противірусний препарат. А також вітаміни – C, D і цинк, протизапальні та протиалергічні про всяк випадок.

Але коли вона показала свій рецепт іншому лікарю, то він сказав, що це не допоможе і просто викинуті гроші.

П’ять днів у лікарні дівчині кололи в живіт препарат для розрідження крові. Вдома потрібно було приймати таблетки.

“Один препарат коштує 800 гривень – це дешево. У пачці 28 таблеток, а я випила 10. Просто залишилися, тепер лежать в аптечці”, – каже киянка.

Всього на лікування пішла кругла сума.

Ізраїльський лікар-реаніматолог Борис Бриль розповів, чи потрібні були всі ці ліки. Він взагалі дивується, що з сатурацією 95 Марину госпіталізували.

“Ну, а сенс? У лікарні є внутрішньолікарняні інфекції. Немає причин госпіталізації людини з легкою формою, якщо ми говоримо про сатурацію вище 94. Якщо ми говоримо про стабільність свідомості”,- зазначив ізраїльський лікар-реаніматолог.

Він також заявив, що противірусні препарати і інтерферони – це взагалі міф. До того ж недешевий.

“Ну, немає такого – противірусні препарати. При СНІДі, при гепатиті. А так – ні. Це все розмови”, – говорить Борис Бриль.

У переліку непотрібного і пробіотики, імуноглобуліни та імуностимулятори. Не треба ніяких протиалергічних препаратів, особливо для профілактики. Абсолютно безглуздими ізраїльська медицина вважає вітаміни і БАДи.

Лікар-інфекціоніст Катерина Булавінова розповіла, що спочатку крім жарознижувальних і чаю нічого не потрібно.

“Якщо раптом ви бачите список з восьми-десяти, п’яти, навіть чотирьох лікарських препаратів – вас повинно це здивувати. Ви повинні розпитувати – що є що”, – радить Булавінова.

Ще одним дорогим і непотрібним є комп’ютерна томографія легенів.

“Незалежно який відсоток ураження ми побачимо на КТ, оскільки модно обговорювати відсоток ураження легенів, наші клінічні рішення будуть грунтуватися на сатурації в першу чергу. Саме тому КТ не має особливого сенсу”, – говорить Катерина Булавінова.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.