Під суд в Гаазі прийшли родичі загиблих МН17

Перед стінами Міжнародного суду ООН в Гаазі наріз проходить акція протесту, у якій беруть участь рідні та близькі пасажирів рейсу МН17, які загинули від пострілу з російського «Бука». Як передає replyua.net, в акції беруть участь п’ятеро осіб, які тримають в руках фото загиблих та плакат з надписом «Вимагаємо справедливості для МН17».

За словами одного з учасників акції, у якого під час авіакатастрофи загинув син, учасники протесту прийшли під стіни Палацу миру знаючи, що сьогодні проходить слухання виступу російської сторони. «Ми знаємо про те, що сьогодні проходить суд за позовом України проти Російської Федерації, в якому також є пункт про трагедію рейсу МН17. Я батько одного з пасажирів того самого рейсу. Вчора ми чули, як російська сторона відхрещується від звинувачень на свою адресу. Сьогодні я тут для того, щоб продемонструвати світу, що ми шукаємо правду і нічого крім правди. І це суд, який буде корисний для всіх, оскільки сторона-відповідач має понести відповідальність за свої злочини», – розповів чоловік.

В той самий час рідні загиблих звинувачують Україну в тому, що вона вчасно не перекрила повітряний простір, в результаті чого загинуло майже 300 людей. Як відомо, 17-го липня 2014 року над окупованою територією Донбасу було збито літак Малайзійських авіаліній, який летів за рейсом МН17.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.