МОЗ оновило перелік карантинних зон: 11 областей “червоних” і 13 – “помаранчевих”

Міністерство охорони здоров’я оновило розподіл на карантинні зони: досі лише одна область перебуває на “жовтому” рівні.

Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті МОЗ 1 квітня.

У “жовтій” зоні залишається лише Херсонська область. У регіоні найнижчий показник госпіталізацій – 42,5, а завантаженість ліжок з киснем становить 16,4%. До слова, норма – 65%.

Натомість “зелених” регіонів в Україні немає від початку адаптивного карантину.

На “червоному” карантинному рівні перебувають 11 регіонів – це Київ, Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька, Чернігівська області.

В областях перевищений рівень госпіталізації хворих з коронавірусом. Норма становить 60 на 100 тисяч населення. Високі показники в “червоних” Житомирській області – 118,8; Миколаївській – 108,4 та в Києві – 110,1. Утім, найвищий рівень – у “помаранчевій” Хмельницькій області – 122,2. Порівняно з попереднім днем показники зросли у всіх цих областях.

У “помаранчевій”зоні 13 регіонів – Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька і Черкаська області.

Як повідомлялося, в Україні станом на ранок 1 квітня зафіксовано 17 569 нових випадків коронавірусу. Протягом доби від COVID-19 померла 421 людина, ще 9 602 одужали. Було проведено 132 759 тестів.

Найбільше летальних випадків зафіксували в Одеській області – 54, у м. Києві – 44, у Дніпропетровській області – 30.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.