“Був зіркою Інстаграму”: на Одещині підлітки по-звірячому вбили відомого бездомного

В ніч на неділю, 28 березня, в місті Ізмаїл, що на Одещини було вбитого 58-річного Петра Балика. Ця подія сколихнула ціле місто, адже чоловік був достатньо відомий у місті.

Про це повідомляє “Це моя Україна” з посиланням на місцеві ЗМІ.

Закривавлений і оголений труп чоловіка був виявлений вранці неподалік від Лебединого озера. Інформація про те, що трапилося моментально облетіла місто: Петро був досить відомим місцевим жителем, його добродушно називали Петя Карбюратор і навіть відкрили йому сторінку з тим же ім’ям в «Інстраграмі».

В акаунті молодь постила короткі веселі відео з цією людиною і знімки з ним. До Петра ставилися дуже добре, оскільки він був вельми добродушним і відкритим. Чоловік був охайний, досить непогано одягався. Місцем проживання йому служила територія колишнього нічного клубу «Опера» в районі морвокзалу.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 121 КК України, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Трохи менше доби знадобилося працівникам Ізмаїльського райвідділу, щоб розшукати підозрюваних у скоєнні тяжкого злочину. Ними виявилися двоє підлітків 12 і 13 років.

В рамках досудового розслідування призначено ряд експертиз. Оскільки фігуранти не досягнули віку, з якого настає кримінальна відповідальність, після повного розслідування справу буде передано до суду для застосування до них примусових заходів виховного характеру.

Зараз правоохоронці вирішують питання про поміщення їх до спеціального місця для неповнолітніх, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини.

Самі ж малолітні неодноразово потрапляли в поле зору поліції за крадіжки. Знімки підлітків буквально відразу ж з’явилися в ізмаїльських соцмережах, де багато користувачів в коментарях вказали, що часто бачили їх біля супермаркетів «АТБ» і «Копійка», коли ті досить агресивно випрошували у перехожих гроші.

Очевидці розповіли також, що бачили, як в останній вечір Петя Карбюратор йшов в сторону морвокзалу саме з цими підлітками. Власне, в поліції підозрювані вже дали свідчення і пояснили, через що вони вбили безпритульного. За їх словами, вони зажадали, щоб той випросив для них у перехожих булочки, але чоловік відмовився. Тоді малолітні нелюди повели його до озера і стали жорстоко бити, відразу руками, потім ногами і палицями. Після всього роздягли його догола.

Один з ізмаїльських активістів В’ячеслав Далаков повідомив в соцмережах, що ці підлітки і раніше жорстоко поводилися з Петром, але той намагався не звертати на це уваги, пояснюючи, що це «діти, що у них поки вітер в голові».

Сьогодні, 30 березня, відбувся похорон Петра Балик. Всі витрати взяли на себе родичі загиблого, які проживають в селі Утконосівка Ізмаїльського району. Петро родом з цього села, там його і поховали поруч з батьками. Як нам розповіли жителі Утконосівки, у загиблого є син 30 років, а також сестра і брат.

До слова, мешканці також організували збір коштів на похорон. За фахом Петро Балика був автомеханіком, працював механіком колгоспу в Утконосівці. Мав добру репутацію як фахівець.

За словами односельців, його життя змінилося на початку 1990-х, після того як він продав свій автомобіль. Незабаром покупці пред’явили чоловікові претензії з приводу несправності машини, зав’язався конфлікт. З того моменту чоловік став виносити речі з дому. Дружина з сином пішла від нього на квартиру. Петро в кінцевому підсумку виніс з дому все, навіть вікна. Став ходити жебракувати в селі, а коли йому вже ніхто не відкривав хвіртку, перебрався в місто. Сестра з братом намагалися повернути Петра в село, працевлаштувати його, але той зривався і повертався до звичного життя.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.