Українським працівникам заборонять в’їзд до Польщі за порушення ряду умов

Василь Павлюк розповів, яких правил слід дотримуватися при в’їзді до країн Євросоюзу

Генеральний консул України в Любліні (Польща) Василь Павлюк заявив, що працівники в разі порушення правил можуть на три роки втратити право в’їзду на територію сусідньої держави.

Про це Павлюк сказав на телеканалі «Україна 24».

Консул зазначив, що в українців, які їдуть на роботу в Польщу, має бути запрошення, підтверджене воєводою, мається на увазі адміністрацією воєводи.

«В Україні багато аферистів, які продають фальсифіковані запрошення. Людей на кордоні затримують, люди платять штрафи, їх пізніше депортують. І вони потім не зможуть в’їхати в країни ЄС терміном 3-5 років », – сказав Павлюк.

Також консул нагадав про необхідність дотримуватися законів іншої країни і мати дійсну медичну страховку.

«Друге, якщо ви виїжджаєте за кордон, ви повинні зрозуміти – це інша держава, інші закони. Ви повинні себе захищати, вивчіть, почитайте книжку, вимоги до іноземців в тій державі, куди їдете. Люди приїжджають наче з села в село. Нічого подібного. Це інша держава, інші закони. І страхуйтеся. Ви руку, ногу зламаєте – за вас ніхто не буде платити. Ви будете платити, така правда », – сказав він.

Виконання подібних простих правил може значно полегшити життя працюючих українців в інших країнах, вважає Василь Павлюк.

Нагадаємо, що кількість громадян України, які мають дозвіл на проживання в Польщі, перевищило 250 тисяч. Найпоширенішими причинами для отримання посвідки стають робота, сімейні питання і отримання освіти.

При цьому українці вважають за краще польські воєводства з великими містами. Найпопулярнішими з них є Мазовецьке – 52 тис. Чоловік, Малопольське – 31 тис. І Великопольське – 29 тис.

Разом з тим відомо, що 40 тисяч українських трудових мігрантів в Польщі втратили роботу через пандемію.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.