Розмитнити авто стане набагато зручніше: українських водіїв чекають приємні зміни

Пресслужба офісу президента, яким зараз виступає Володимир Зеленський, повідомляє, що в Україні можна буде розмитнити автомобіль через портал державних послуг “Дія”.

Це стане можливо протягом наступних п’яти років. Після впровадження нової моделі вартість розмитнення легкових автомобілів стане менше на 30 відсотків. У Національній раді реформ заявили, що через українську митницю щорічно проходить близько 500 тисяч машин.

І в результаті маніпулювання з вартістю автомобілів в кишенях хабарників виявляється десь 150 мільйонів доларів, а втрати бюджету досягають цілих 300-400 млн доларів.

“Пропонується передбачити автоматизовану прозору формулу, яка допоможе розраховувати вартість автомобіля за уніфікованими критеріями”, – йдеться в повідомленні.

Протягом наступних 5 років збираються знизити вартість розмитнення легковиків на 30% завдяки впровадженню нової моделі. У червні 2020 року близько 40 народних депутатів зареєстрували 3 законопроекти про пільгове розмитнення транспортних засобів, які були ввезені в Україну.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.