Локдаун: чи закриватимуть заклади освіти

Олена Кондратюк, заступниця голови ВР, вимагає провести спільне засідання Ради та КМУ

Олена Кондратюк заявляє, що темпи третьої хвилі пандемії свідчать про те, що вже найближчим часом Кабінету Міністрів доведеться оголошувати локдаун.

Про це вона повідомила під час погоджувальної ради депутатських фракцій та груп. За словами Олени Кондратюк, Україна перебуває у п’ятірці лідерів у Європі за темпами поширення COVID-19 і вже чотири області оголошені зонами карантину червоного рівня: Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська і Чернівецька. Також вона зазначила, що якщо подивитися на темпи третьої хвилі пандемії, то графіки наближаються до тих показників, коли в Україні, в січні 2021 року, було запроваджено жорсткий карантин.

«Все йде до того, що вже найближчим часом уряду доведеться оголошувати черговий локдаун. Тому вже на цьому тижні треба всі зусилля кинути на спільні дії по боротьбі з коронавірусом. Це має бути спільне засідання Уряду і Верховної Ради, окреме засідання Ради Національної безпеки та оборони, яке має бути присвячено виключно боротьбі з коронавірусом. А саме напрацюванню спільного плану дій всіх гілок влади на випадок нового жорсткого локдауну, вірогідність якого, повторюся, є дуже високою», – підкреслила Олена Кондратюк. У випадку введення локдауну, окремо буде розглядатися робота закладів освіти. За потреби у школах можуть продовжити канікули або перевести учнів на дистанційне навчання.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.