Новий локдаун в Італії: у половині регіонів країни завтра закриються магазини, ресторани та школи

У зв’язку із загостренням ситуації з пандемією коронавірусу з понеділка, 15 березня, в половині з 20 регіонів Італії, зокрема містах Рим, Мілан і Венеція, запровадять нові обмеження.
Як повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Укрінформ, заходи діятимуть до 6 квітня, згідно з указом Кабінету Міністрів країни на чолі з прем’єр-міністром Італії Маріо Драгі.

Two tourists from Argentina wearing respiratory masks walk while holding a tourist map in Piazza Duomo in Milan, on March 5. 2020. – Italy closed all schools and universities until March 15 to help combat the spread of the novel coronavirus crisis. The government decision was announced moments after health officials said the death toll from COVID-19 had jumped to 107 and the number of cases had passed 3,000. (Photo by Piero CRUCIATTI / AFP) (Photo by PIERO CRUCIATTI/AFP via Getty Images)

У регіонах, визначених як “червоні” зони, люди не зможуть залишати свої будинки, крім поїздок на роботу або через погіршення здоров’я, всі торговельні заклади не першої необхідності будуть зачинені.

У “помаранчевих” зонах людям буде заборонено виїжджати зі свого міста і свого регіону. За винятком роботи або стану здоров’я, а бари і ресторани зможуть здійснювати тільки доставку.

Крім того, у великодні вихідні (з 3 до 5 квітня) вся країна буде вважатися “червоною” зоною, всюди буде запроваджено національний локдаун.

Глава уряду Італії Маріо Драгі заявив, що нові заходи зі стримування пандемії коронавірусу “необхідні”, оскільки “на жаль, ми стикаємося з новою хвилею захворювання” рівно через рік після першого локдауну в Італії на початку пандемії.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 14 березня зафіксували 120 057 634 випадки зараження коронавірусом. Зокрема, виявлено 2 659 836 летальних випадків, одужали 96 589 364 людини.Джерело: https://censor.net/ua/n3253225

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.