Слабкі тілом: Топ-5 хворих різко українських політиків

2 березня Національне антикорупційне бюро вручило підозра чолі податкової служби Роману Насирову. Проте відразу після цього його помістили в кардиореанимацию в лікарні “Феофанія”.

Говорити про те, що Насиров симулює, зараз не можна, т. к. незалежної експертизи ще не було. Тим часом Delo.UA вирішив згадати 5 головних екстрено хворих” політиків за останні 3 роки

Юлія Тимошенко

Колишній прем’єр-міністр Юлія Тимошенко є головним взірцем для наслідування серед українських політиків. Її виступ в інвалідному візку ввечері 22 лютого 2014 року не залишилося непоміченим — Тимошенко виступила сидячи, при цьому була взута в туфлі на високих підборах.

Історія “хвороби” Юлії Тимошенко почалася ще в 2011 році, коли її заарештували за перевищення повноважень під час підписання контракту про постачання газу в 2009 році.

13 лютого 2012 року в Качанівській колонії Юлію Тимошенко обстежила делегація лікарів з Канади і Німеччини. Професор клініки “Шаріте” Карл Макс Айнхойпль, який оглядав Юлію Тимошенко, офіційно підтвердив, що екс-прем’єр серйозно хвора. А 17 лютого донька Тимошенко Євгенія оприлюднила, нарешті, діагноз матері — хребетна грижа.

Протягом двох років стан прем’єра то погіршувалось, то поліпшувалось. Вона весь час перебувала під наглядом лікарів з німецької клініки “Шаріте”.

Після свого звільнення в 2014 році Юлія Тимошенко говорила про наміри поїхати на лікування до Німеччини. Однак на носі була виборча кампанія 2014 року, і лікування довелося відкласти. З тих пір про проблеми зі здоров’ям колишнього прем’єра ніхто не чув.

Ігор Мосійчук

Депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук прославився у вересні 2015 року. Він став першим українським парламентарієм, якого заарештували прямо в будівлі Верховної Ради. Тоді Генеральний прокурор Віктор Шокін на засіданні Верховної Ради продемонстрував відео, де нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук просить і отримує хабар за допомогу в підприємницькій діяльності. Після цього він попросив невідкладно прийняти рішення і дозволити залучити Мосійчука до кримінальної відповідальності, затримати і заарештувати його. Рада з цим погодилася 262 голосами “за”.

На 8 жовтня 2015 року була призначена апеляція по справі Мосійчука. На суд він прибув з синцями. За словами адвокатів, у камері депутат кілька разів втрачав свідомість.

У той же день Мосійчук був госпіталізований в лікарню інституту імені Шалімова, а засідання суду перенесли на 13 жовтня.

На наступний день прес-служба народного депутата України Ігоря Мосійчука повідомила про те, що у депутата діагностована виразка 12-палої кишки. Судові засідання тривали до травня 2016 року, коли Генпрокуратура відкликала справу проти Ігоря Мосійчука. За цей час народний обранець схуд на 100 кілограмів.

Після травня 2016 року ніхто не чув про його проблеми зі здоров’ям, а 21 жовтня 2016 року депутат одружився втретє.

Геннадій Корбан

31 жовтня 2015 року співробітники СБУ прийшли додому до колишнього керівника апарату Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадія Корбана. Його звинуватили у створенні організованої злочинної організації, а також привласнення і розтрату майна.

У той же день у головного укроповца почалися проблеми з серцем. За словами адвокатів, йому стало погано в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури в Києві.

2 листопада Новозаводський суд Чернігова не зміг заарештувати Корбана, так як захист заявила відвід судді, а потім Корбану викликали швидку допомогу через погіршення самопочуття. Корбан був госпіталізований із залу суду після приїзду лікарів швидкої допомоги.

На наступний день Корбана відвезли до Києва, де йому висунули нові звинувачення в перешкоджанні здійсненню виборчого права. Справу передали на розгляд Печерського суду.

За підсумками розгляду питання про запобіжний захід, яке тривало в Печерському райсуді Києва з 9:00 5 листопада до 8:00 6 листопада, суд прийняв рішення про домашній арешт Корбана.

Всі спроби Генпрокуратури оскаржити домашній арешт Геннадія Корбана провалилися — йому ставало погано саме під час судових розглядів.

В кінці 2015 року прославився своїми банками суддя Чаус спробував відправити Геннадія Корбана за ґрати, але у останнього знову загострилася ішемічна хвороба серця.

Справу закрили в березні 2016 року. Корбану дали 1,5 року умовно за викрадення депутата Верховної Ради України Сергія Рудика в 2014 році. Після цього на здоров’я Геннадій Корбан не скаржився.

Сергій Калиновський

29 вересня 2015 року столичні поліцейські затримали пасинок олігарха Дмитра Фірташа Сергія Калиновського, який вісім років переховувався від правоохоронних органів.

Як відомо, 30 травня 2007 року на бульварі Тараса Шевченка BMW М6, за кермом якого знаходився Сергій Калиновський, на швидкості близько 150 кілометрів на годину врізався в припарковані “Жигулі”. В результаті на місці ДТП загинув водій “Жигулів” Володимир Куликовський.

Сергію Калиновському вдавалося переховуватися цілих 8 років, хоча він був оголошений в міжнародний розшук “Інтерпол”. Правда, у вересні 2015 року його вдалося заарештувати.

Судові розгляди у справі Калиновського тривають вже 1,5 року, однак справу ще далеко від завершення. Все із-за того, що суд ніяк не може обрати запобіжний захід для пасинка Фірташа.

10 березня 2016 року Сергій Калиновський втратив свідомість прямо в залі суду. Швидка доставила його в лікарню №6. На судове засідання 11 березня він не з’явився.

За даними адвоката підозрюваного, у Калиновського забій головного мозку та судомні напади, тому він вимагає лікування.

Зараз Сергій Калиновський знаходиться за домашнім арештом. Вирок у його справі суд ще не виніс.

Роман Насиров

Останнім на сьогодні цей список поповнив глава податкової Роман Насиров. Вчора ввечері детективи НАБУ вручили повідомлення про підозру. Його звинувачують у нанесенні збитків державі на суму 2 млрд гривень.

Глава податкової ніби підозрював, що за ним прийдуть і заздалегідь ліг на лікування в відомчу лікарню “Феофанія”, де знаходиться і зараз. За словами лікарів, у клініку він потрапив з інфарктом міокарда і зараз знаходиться в кардіореанімації.

“Візити і штурм палати співробітниками НАБУ і САП лише значно погіршили стан її здоров’я. Лікарями було прийнято рішення провести оперативне втручання”, — повідомляє адвокат Насирова Гліб Сегіда.

Хоча не виключено, що Насиров дійсно потрапив в лікарню за станом здоров’я, політолог Микола Давидюк вважає інакше.

“Ще в радянські часи це був спосіб для чиновників уникнути відповідальності або залишитися на робочому місці. Вони брали лікарняний за лікарняними, так і залишалися на посаді роками. Цей спосіб піти від відповідальності працює і зараз. Приклад Насирова це показав. На жаль, закон не передбачає способу боротьби з цим явищем. Щоб такого не було, треба викорінювати корупцію насамперед серед лікарів”, — сказав Давидюк.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.