Три способи: як в Україні записатися на безкошновну вакцинацію від коронавіруса

З 1 березня 2021 року, кожен житель України зможе записатися на вакцинацію від коронавируса за державний рахунок. Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

За його словами, записатися на щеплення зможуть як українці, які потрапляють до групи ризику, так і громадяни у віці від 18 до 59 років. Ті, хто підходить під групу ризику, відразу зможуть вибрати місце і час вакцинації. Решта записані потрапляють в список очікування, і якщо буде багато відмов від щеплення, то їм подзвонять і запропонують вакцинуватися.

Головний санлікар також повідомив, що записатися на безкоштовну вакцинацію від коронавируса в Україні можна буде трьома способами:

на сайті, який запустить МОЗ;
у сімейного лікаря, з яким укладена декларація;
через гарячу лінію Міністерства охорони здоров’я: 0800602019.
Для громадян України таке щеплення від коронавируса буде безкоштовною і добровільною.

Також раніше в Міціфре повідомляли, що записатися на вакцинацію можна буде через портал “Дія”.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що Кабмін представив календарний план вакцинації в Україні. Вона стартує в лютому і пройде в 5 етапів.

В тему: Чи варто робити щеплення перехворіли COVID-19: лікар-інфекціоніст не згодна з Міністерством охорони здоров’я

Раніше заявляв Володимир Зеленський заявляв, що вакцинація буде безкоштовна для всіх українців. Однак ті, хто може собі дозволити, отримають можливість зробити платну щеплення в приватних клініках не раніше другої половини 2021 року.

Подорожувати в країни ЄС українці зможуть тільки при наявності вакцинації від COVID-19.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.