Бабак Тимко передбачив, коли в Україну прийде весна (відео)

Сьогодні у Харківській області розбудили бабака Тимка, аби той спрогнозував, чи довго ще протримаються холоди. Місію метеоролога нині виконує Тимко ІІІ, він – синоптик у третьому поколінні. Його дідусь та батько теж прокидалися на початку лютого, аби спрогнозувати весну. Про це йдеться в ТСН.

У селі Гайдари за півсотні кілометрів од Харкова, у біологічній станції Каразінського університету, відбувається вже традиційне пробудження народного синоптика Тимка ІІІ. Біологи вже понад 10 років довіряють пухнастим синоптикам щодо прогнозів погоди.

Тимко заліг у сплячку ще в жовтні, тож добряче виспався і сьогодні був у гарному настрої. Коли його дістали з будки, то тіні він своєї не побачив, а це означає, що нам слід чекати на ранню весну.
Ну, і крім прогнозу погоди чотирилапий синоптик узявся за більш серйозний прогноз, що саме допоможе українцям здолати коронавірус – таке питання йому поставили цього разу. Тимко обрав “витримку”, якою доведеться ще запастись.

Саме коронавірус і карантин внесли свої корективи у традиційне пробудження Тимка. Раніше у цей день сюди приходило чимало людей, аби побачити народного синоптика. Натомість цьогоріч тут були тільки журналісти, фахівці та студенти університету. Присутніх просили бути в масках і дотримуватися безпечної дистанції.

Сам Тимко, хоч і без маски, за свою роботу отримав смаколики, яким був дуже радий.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.