Українців чекають нові ціни на газ в 2021 році

В 2021 в Україні виростуть ціни на газ ще на 20-30%.

Про це сказав голова товариства споживачів комунальний послуг Олег Попенко в ефірі телеканалу «Апостроф», – передає Хвиля.

«Вартість газу вже піднялася, як мінімум, на 50%. У наступному році транспортування газу для споживачів, в середньому, буде складати 70 гривень за метр кубічний », – зазначив експерт.

Крім того, за його словами, вартість водопостачання та водовідведення також збільшиться. Так, уже все водоканали затвердили всі цифри на 20% більше.

«Електроенергія, з якої прибрали пільгові перші 100 кВТ, які становлять 90 копійок, з нового року для всіх становитиме 1 грн 68 копійок», – додав Попенко.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні тарифи на доставку газу можуть вирости в середньому в 1,7 рази.

Так, Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, на своєму засіданні 9 грудня має 2020 схвалив чергові проекти постанов про встановлення нових тарифів для операторів газорозподільних мереж (облгазів) з січня 2021 року

Крім того, з 2021 року в усіх українських містах планують підвищити тарифи на холодну воду.

При цьому ціна буде залежати від області або від конкретного міста, але, в загальному, вона може вирости приблизно на 20%.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує щомісяця перераховувати тарифи на теплову енергію та послуги ЖКГ.

При цьому, Верховний суд України прийняв рішення про заборону особисто відключення квартир від централізованого опалення.

Згідно з рішенням Верховного Суду, перейти на індивідуальне опалення українці зможуть тільки в тому випадку, коли від централізованого буде відключений весь будинок.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.