В Чехії хочуть протестувати усіх громадян на Covid-19 до Різдва

У Чехії уряд має на меті протестувати усіх громадян країни, які виявлять бажання, на антиген Covid-19. Тестування буде безкоштовним.

У вівторок заявив Прем’єр міністр Чехії Андрей Бабіш, повідомляє “Європейська правда”

На даний час Чехія вже застосовує цільове тестування на антиген в будинках для літніх людей. Дані тести є простішими з точки зору логістики, ніж стандартні ПЛР-тести, однак вони не такі точні.

“Я б дуже хотів, щоб ми впоралися з цим завданням, щоб дозволити всім громадянам хоча б за тиждень або за 10 днів до Різдва мати можливість добровільно і безкоштовно пройти тести на антиген”, – розповів Андрей Бабіш.

Прем’єр вважає, що добровільне масове тестування може бути частиною стратегічного плану, котрий готує МОЗ Чехії.

У Словаччині вже провела мільйони тестів на антиген Covid-19, на початку листопада. Даним тестуванням було охоплено більшу частину населення країни. Ті, хто не виявив бажання пройти тест, були відправлені на карантин.

Зі слів Бабіша, чеське тестування не матиме жодних умов.

У Чехії з населенням 10,7 мільйона осіб було проведено 2,9 мільйона стандартних лабораторних тестів з моменту початку епідемії навесні. В цілому було підтверджено 496 638 випадків інфікування.

Чехія стала однією з найбільш постраждалих країн Європи в другій хвилі пандемії. Але після декількох тижнів карантинних заходів число випадків зараження COVID-19 почало знижуватися. У понеділок уряд знизив рівень ризику інфікування.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.