Рабинович вимагає списати українцям борги по комуналці і звільнити від оплати послуг ЖКГ

Звільнити населення від оплати послуг житлово-комунального господарства, списати існуючу заборгованість за спожиті послуги, яка утворилася в період дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних з поширенням коронавірусу, – наполягає народний депутат, співголова партії “Опозиційна платформа – За життя” Вадим Рабинович.

Відповідні законопроекти парламентарій подав на розгляд Верховної Ради (повні тексти документів також розміщені на офіційному сайті партії “ОПЗЖ”), передає прес-служба партії.

Вадим Рабинович наполягає: громадяни мають право на соціальний захист, в тому числі право на забезпечення їх в разі повної, часткової або тимчасової втрати працездатності, втрати годувальника, в разі безробіття з незалежних від них обставин, а також у старості та в інших випадках, передбачених законом.

Депутат нагадав, що з часу встановлення карантину прийнято низку нормативно-правових актів у сфері соцзахисту населення, які спрямовані на поліпшення економічного і фінансового становища громадян. Однак жоден з прийнятих законів не звільнив громадян на час карантину від оплати житлово-комунальних послуг, які мають левову частку у витратах кожної української родини. Тоді як ряд країн в рамках допомоги своїм громадянам зробили оплату житлово-комунальних послуг частиною антикризового плану заходів, пов’язаних з пандемією.

Поданими законопроектами депутат пропонує: “звільнити від оплати житлово-комунальних послуг все населення України в умовах карантину та обмежувальних заходів, пов’язаних з поширенням COVID-19, а також списати існуючі борги”, – йдеться в пояснювальних записках до законопроектів.

Вадим Рабинович підкреслив, що прийняття поданих ним законопроектів не потребує додаткових витрат з держбюджету, і частково забезпечить дотримання конституційних прав громадян (права на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї, і права на соціальний захист) під час пандемії.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.