Конституційний суд України не можна «обнулити», – Батенко

Вирішення кризи з Конституційним Судом неможливе шляхом, який пропонує президент Зеленський, адже його законопроєкт цілком антиконституційний.
Про це під час погоджувальної ради керівників фракцій і груп у парламенті заявив голова депутатської групи «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» Тарас Батенко.

«Ставити під сумнів конституційне судочинство – Конституційний Суд, ні президент зі своїми юристами, ні парламент не можуть з правової точки зору, не можуть просто взяти й обнулити його, тому що це виходить за рамки наших повноважень. В іншому разі це називатиметься конституційним переворотом, безпосереднім учасником якого хочуть зробити парламент. Під велике здивування Венеційської комісії, Групи держав протидії корупції ГРЕКО тощо», – вважає депутат.

Водночас у групі «ЗА МАЙБУТНЄ» (Депутатська група “Партія “За майбутнє”) переконані, що антикорупційне законодавство і, зокрема, положення про електронні декларації повинні працювати.

«Має бути відповідальність за незаконне збагачення, реєстр повинен бути доступним, щоб у НАЗК не було потреби розгортати ситуацію для доступу до реєстру декларацій. І в наших силах це законодавчо поправити», – стверджує Тарас Батенко.

Тому, на противагу антиконституційному законопроєкту президента, парламент має напрацювати документ, що відповідає Конституції України.

«Ми повинні протягом цього тижня напрацювати той законопроєкт, який відповідатиме праву і Конституції України. Не більше й не менше. І в такий спосіб зняти напругу, яка сьогодні є в суспільстві», – додав Тарас Батенко.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.