Продукти, які допоможуть схуднути: правильні поєднання

Щоб бути здоровою і підтягнутою, не обов’язково сидіти на дієтах. Варто лише засвоїти, що з чим краще є.

Щоб організм міг швидко і з мінімальними втратами засвоїти всі необхідні речовини, необхідно правильно поєднувати продукти між собою. Небажано, скажімо, є одночасно кислі фрукти (наприклад, цитрусові) і крохмалисті продукти (пшеницю, гарбуз, коренеплоди). Кислоти знищують речовини, переварюють крохмалі. Не рекомендується також поєднувати білки з білками (м’ясо з яйцями, молоко з горіхами, сир і м’ясо): для їх перетравлення виділяється шлунковий сік різної кислотності, так що один з білків буде перетравлений неправильно.
Але є продукти, поєднувати які дуже корисно для здоров’я і фігури.

З чим поєднуються фрукти

● Зелений чай + лимон: часточка лимона, додана до зеленого чаю, збільшує ефективність містяться в ньому антиоксидантів. А ось з цукром зелений чай «сусідить» погано.
● Йогурт + яблуко: ідеальне поєднання для тих, хто хоче почистити організм та швидко привести себе в порядок. Йогурт можна замінити кефіром або кисляком.
● Манго + мигдаль: манго покращує розщеплення жирів і допомагає схуднути. При цьому фрукт містить багато вітаміну С, а мигдаль – вітаміну Е, так що в поєднанні ці продукти добре зміцнюють імунітет.

З чим поєднується м’ясо

● З зеленню і овочами. М’ясо, особливо свинина, повільно засвоюється організмом, тому щоб уникнути бродіння, їж його з зеленню або овочами. Вони допомагають переварюванню білків і покращують перистальтику кишечника.
● З гірчицею. Непереборно захотілося шкідливих сосисок? Принаймні, з’їж їх з гірчицею: вона допоможе активізувати роботу шлунка і поліпшити травлення.

З чим поєднуються інші продукти

● Стручкова квасоля + кукурудза: квасоля – рослинний джерело білка, необхідного м’язам. Кукурудза допоможе очистити організм і вивести з нього жири. Якщо тобі потрібно схуднути, їж кукурудзяну кашу, приготовану на воді.
● Сьомга + спагетті: незважаючи на свою жирність, сьомга цілком дружить з худеющими. Вона допомагає підтримувати на потрібному рівні кількість лептину, який відповідає за швидкість обміну речовин в організмі. А жирні кислоти омега-3, які містяться в сьомзі, в поєднанні зі складними вуглеводами зарядять енергією і допоможуть сконцентруватися.
● Картопля + сир: у поєднанні ці продукти охоче віддадуть організму білок, який поліпшить обмін речовин.
● Квашена капуста + кмин: міститься в капусті клітковина очищає організм, а ефірна олія кмину це посилює дію.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.