У МОЗ розповіли, коли в Україні з’являться безкоштовні медогляди

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов виступає за безкоштовні медогляди, які можуть з’явитися в Україні в 2022 році.
Він пояснив, що простіше виявити у людини хворобу на початковій стадії, ніж потім лікувати її у важкій формі. Але для того, щоб зробити для українців медогляди безплатними, є три умови: стандарти, відповідна інфраструктура (де проводити огляди) і кошти на огляди, пише “Сьогодні“.

“Я думаю, що ці речі ми зможемо ввести починаючи з 2022 року. Чому я так вважаю? Тому що у нас є плани на максимальне стимулювання добровільного медичного страхування. Зокрема, за добровільним медичним страхуванням ми хочемо ввести і медичний огляд. Тобто для певної категорії ми будемо вводити коштом держави, для певної – завдяки добровільному медичному страхуванню”, – зазначив глава МОЗ.

Як йдеться у повідомленні, у 2020 році в Україні стартує другий етап медичної реформи. Вона вже працює на первинному рівні й охоплює послуги сімейного лікаря, терапевта і педіатра. Тепер настала черга спеціалізованої та високоспеціалізованої медичної допомоги: безплатними стануть первинна, спеціалізована амбулаторна, госпітальна, екстрена, паліативна допомога і реабілітація, а також реімбурсація лікарських засобів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.