Пандемія коронавірусу: у Чехії оголосили локдаун до 3 листопада

Галузі, які змушені закритися, отримають фінансову підтримку від держави.

У Чехії через стрімке поширення коронавірусу від 22 жовтня до 3 листопада оголошено локдаун.

Як повідомляє “Радіо Прага”, таке рішення 21 жовтня ухвалив уряд країни.

Згідно з рішенням уряду, закритими залишаться магазини роздрібної торгівлі, а також призупинить роботу значна частина сфери послуг. Від 22 жовтня готелі і пансіони не зможуть приймати гостей, що приїжджають з метою відпочинку.

Відкритими залишаються тільки ті магазини, які продають товари першої необхідності. У великих торгових центрах громадяни зможуть відвідати тільки продуктові, а також господарські та парфумерні магазини. Аптеки продовжать роботу.

Громадянам Чехії рекомендовано обмежити соціальні контакти і по-можливості працювати віддалено. Обмежено також і вільне пересування населення: можливе тільки виконання робочих обов’язків, відвідування лікарень і магазинів, а також родичів, які потребують допомоги. Натомість прогулянки в парках дозволені.

Також зазначається, що уряд у прискореному порядку розширює кількість ліжко-місць у лікарнях і залучає для роботи в чеських стаціонарах лікарів-добровольців, а також і іноземних фахівців. До Чехії, як повідомив прем’єр-міністр країни Андрій Бабіш, прибуде команда лікарів з США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за добу в країні зафіксували 11 984 нові випадки коронавірусу, що є найвищим щоденним збільшенням від початку пандемії. Усього інфікованих вже щонайменше 193 946, з них 113 219 все ще вважаються активними. Жертвами COVID-19 від початку пандемії в країні вже стали 1619 людей. За даними Європейського центру з контролю захворювань, наразі Чехія має

Ситуація найгірша у Європі: Чехія зафіксувала рекордну кількість інфікованих коронавірусом людей
найгірший рівень поширення вірусу серед країн Європи – понад 900 заражень на 100 000 людей за останні 14 днів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.