Науковці повідомили: де і як можна побачити метеоритний дощ сьогодні

У ніч на 22 жовтня метеорний потік Оріоніди досягне свого піку і його буде видно в нічному небі. Для того, аби побачити зірки, що падають, астрономи рекомендують щонайменше годину спостерігати за темним небом.
Про що повідомляють на сайті Суспільне.

Як зазначили науковці із НАСА, жителі Північної півкулі зможуть спостерігати метеоритний потік Оріоніди — шматочки комети Галлея. Традиційно його спостерігають в жовтні. У найактивніший період, тобто в ніч на 22 жовтня, можна побачити в середньому 20 — 25 метеорів за годину між сузір’ями Оріона та Близнюків.

Метеорний потік назвали на честь свого радіанта — точки на небі, з якої, здається, виходять смуги. Радіант Оріонідів розташований біля сузір’я Оріона.

“За можливості знайдіть місце з невеликим світловим забрудненням. Мобільні додатки відмінно підходять для пошуку сузір’їв, але не дивіться на екран телефону під час перегляду метеоритного дощу. Людському оку потрібен час, щоб пристосуватися до нічного неба, і яскраве світло може порушити тренування очей, необхідне для виявлення більш тьмяних метеорів”, — зазначають астрономи.

Сузір’я Оріон з’являється на сході незадовго до світанку. Метеори видно з середніх північних широт. Довші смуги з’являються далеко від радіанта, тому, за словами астрономів, найкращий спосіб побачити метеори — це знайти місце, де можна полежати на землі хоча б годину та дивитися в бік частини неба, трохи вище, ніж сузір’я Оріона.

Попри те, що комету Галлею не буде видно з Землі, вона залишає за собою слід у Сонячній системі. Крім поясу Оріоніди, Земля також проходить через іншу частину поля уламків комети на початку травня, що призводить до метеорного потоку Аквариди.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.