З 14 жовтня у Чехії діятимуть нові обмеження: перелік

Чеська влада змушена вводити нові обмеження у зв’язку з сплеском коронавірусної хвороби. Так, уряд Чеської Республіки та представники Центрального кризового штабу ухвалили заходи безпеки і обмеження, які вступають в силу 14 жовтня і будуть діяти до 3 листопада, за винятком закриття шкіл, яке діє до 1 листопада.

A member of the Polish rescue service, wearing protective clothing, inspects a car at a border checkpoint on the Polish-German border. checks are being carried out at several points along the border to prevent coronavirus from spreading.

Про це повідомляє “Це моя Україна” з посиланням на рішення чеського уряду.

Отже, представляємо вашій увазі основні обмеження, які діятимуть в Чехії з 14 жовтня:

Закриття барів і ресторанів (виключення складають столові на заводах, в лікарнях і т.д., а також ресторани при готелях);
зЗ середи можна буде продавати їжу та напої тільки на виніс, всі заклади громадського харчування повинні завершувати роботу о 20:00 за місцевим часом;
Заборона збиратися в компанії більш 6 осіб, заборона на вживання алкоголю в громадських місцях;
Маски тепер обов’язкові на транспортних зупинках, платформах та залах очікування;
У студентських гуртожитках можуть залишитися тільки іноземці, що не мають постійного місця проживання в Чехії;
Всі школи переходять на дистанційне навчання — в вузах дозволено проводити іспити за участю до десяти осіб, в коледжах тимчасово скасовані практичні уроки.
Для дітей лікарів, медсестер та іншого медперсоналу будуть створені спеціальні навчальні класи — головною метою даного рішення є бажання запобігти зниженню кількості медперсоналу в лікарнях.
Міністр охорони здоров’я Роман Примула також повідомив, що лікарям в лікарнях з найбільшою кількістю госпіталізованих з коронавірусом будуть допомагати лікарі інших спеціальностей з інших медичних установ, а також аспіранти медвузів і суміжних областей).

Прем’єр-міністр Чеської республіки Андрей Бабіш додав, що, якщо протягом тижня репродуктивне число R знизиться на 0,8%, то уряд готовий послабити деякі обмеження.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.