Український дипломат назвав єдину умову деокупації Донбасу військовим шляхом

Розроблений в Україні військовий план щодо плану проведення військової операції по деокупації окремих районів Донецької та Луганської областей може бути застосований лише за дуже специфічнихх умов.


Про це розповів український дипломат, посол України в Хорватії та Боснії і Герцеговині в 2010-2017 роках Олександр Левченко, пише “Апостроф“.

Найголовніша з умов – це впевненість в тому, що РФ не надасть військову допомогу бойовикам “Л/ДНР” та розташованим там російським військовим підрозділам. За словами дипломата, така можливість є, вона дорівнює приблизно 1,5-2% від 100 – і це рівень статистичної похибки.

“Це стане можливим, якщо офіційна Москва сама дасть сигнал Києву, що вона не буде втручатися, коли ВСУ почнуть військову операцію з повернення тимчасово окупованих територій. Зараз це абсолютно нереальний та фантастичний сценарій для України і робити на нього ставку було б непрофесійно”, – зазначив Левченко.

Відтак, на думку дипломата, заклик до звільнення Донбасу за азербайджанським або хорватським військовим сценарієм – є закликом до широкомасштабної війни з РФ, яка може завдати Україні смертельні рани.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.