У Франківську бабусі відкрили дитячу кімнату, аби допомагати заклопотаним батькам (ВІДЕО)

Допомогти батькам та не сидіти у час карантину без діла. У четвер, 2 жовтня, у Франківську запрацювала дитяча кімната «ВДОМА у БА І ДІ».
Це новий проєкт місцевого клубу пенсіонерів-фрілансерів. Головна бабуся-активістка Галина Плотницька розповідає, що такі дитячі кімнати хотіла створити ще у розпал карантину при великих підприємствах, аби бабусі-няні доглядали дітей працівників, які не мають де їх залишити, йдеться у сюжеті Каналу 402, пише Репортер.

Втім, поки готувалися – дитсадки та школи відкрилися. Але сама ідея знайшла нове втілення у громадському просторі «Вдома».

«Мамі потрібно піти по справах, будь ласка, вона може привести дитину на кілька годин, – говорить Галина Плотницька. – Якщо дитина вчиться у початковій школі й між гурками і закінченням уроків є час, а додому йти далеко. У нас є чергова бабуся і вона по дзвінку може прийти до школи й забрати дитину сюди. І потім ця ж бабуся може дитину відвести на гурток, а мама вже повернувшись з роботи забере її».

Працюватимуть із дітьми все ті ж бабусі, які раніше надавали послуги нянь й усі пройшли спеціальні навчання у школі Ба-фрілансерів.

Для малечі уже підготували низку майстер-класів та різноманітних занять, аби малі не нудьгували та у телефонах не сиділи.

Карантинних вимог дотримуються суворо, а всім працівникам обіцяють зробити ПЛР-тести. А ще шукають до своїх лав колишніх педіатрів та медсестер.

Кімната запрацювала вже від сьогодні.Графік роботи – від 9.00 до 18.00, а вартуватимуть послуги тутешніх нянь – від 20-25 гривень за годину.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.