Стало відомо який поточний стан доров’я в 3-річної дівчинки з Covid-19

Як повідомила керівник Львівського ОХМАДИТу Олександра Бурда на сьогоднішньому брифінгу, що 3-річна дівчинка з Миколаївського району яка з 15 вересня перебувала на ШВЛ через коронавірус, нарешті почала одужувати. Дитину відключили від апарату ШЛВ.

Іформує Це моя Україна з посиланням на ЛМН

«Дівчинка була однією із найважчих наших пацієнток за весь період Ковід -19. Ми змушені були підключити її до ШВЛ, згодом на високочастотну осиляцію. Для того, щоб забезпечити адекватний газообмін вона була підключена до екстракорпоральної мембранної оксигенації – штучної легені. Сьогодні ми вдячні всім, хто домоміг дитині подолати цю хворобу. Дівчинка має позитивну динаміку в одужуванні. Нормальні гази крові. Відновився діорез. Зараз маємо ще стабілізувати систему гемостазу». – Повідомила Олександра Бурда.

Нагадуємо, дівчинка потрапила до лікарні із важкою двосторонньою пневмонією. Дитину одразу поклали у реанімаційне відділення, пізніше підключили до апарату ШВЛ. Для дівчинки небайдужі львів’яни здавали кров.

Дитина досі залишається підключеною до ШВЛ. Проте лікарі плекають надію на цілковите її виздоровлення.

Олександра Бурда наголосила, спочатку вважалося, начебто коронавірус не вражає дітей, то останні місяці думка лікарів змінилася. З липня по вересень у них було зафіксовано біля 30 випадків захворювання серед неповнолітніх.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.