За три роки російської агресії загинули майже 10 тисяч українців

За три роки збройної агресії РФ проти України загинули понад 9,8 тисяч осіб, близько 23 тисяч отримали поранення, майже 1 мільйон 800 тисяч стали вимушеними переселенцями.

Про це йдеться в заяві МЗС України.

Там підкреслили, що своїми діями Росія кинула виклик заснованого на цінностях світовому порядку, намагаючись відродити геополітичні конструкції минулого, де домінували право сили і поділ на зони впливу.
Також у МЗС зазначили, що державою-агресором захоплено 7,2% території України, де в окупації і нескінченному терор живуть мільйони громадян України.

Росія продовжує розпалювати конфлікт в Донбасі, відправляючи на неконтрольовану урядом територію України регулярні війська і найманців, надаючи бойовиків і терористів сучасні озброєння і військову техніку.

У МЗС зазначили, що відмова Росії виконувати мінські домовленості підриває зусилля України і міжнародного співтовариства, спрямовані на деэскалацию і стабілізацію в регіоні.

На думку українських дипломатів, гідною і безальтернативною реакцією міжнародної спільноти є збереження солідарності з Україною у протидії російської агресії шляхом посилення політико-дипломатичного та економічного тиску на державу-агресора.

“Тільки повернення Російської Федерації у міжнародно-правове русло дозволить забезпечити мир і стабільність на Європейському континенті, а також зняти загрозу хаосу і домінування сили в міждержавних відносинах”, – сказано в заяві.

Сьогодні президент Петро Порошенко заявив, що перемога Революції гідності зірвала давні плани держави-агресора Росії по поневоленню України.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.