Сенат Польщі вніс зміни до закону: іноземця не пустять з «липовою» страхівкою

Сенат Польщі прийняв рішення про внесення змін до закону про іноземців (Ustawa o Cudzoziemcach). Відповідні зміни передбачають жорсткіші вимоги до полісів медичного страхування іноземців.

Інформує Це моя Україна з росиланням на inpoland.net.pl

Відтак, вчора 30 вересня закінчився розгляд змін до закону про іноземців. Сенат з 11 поправками підтримав рішення, яке близько місяця назад затвердив Сейм.

Відповідно, тепер до страхових компаній з’явилися додаткові вимоги – наявність цілодобового колл-центру, який би приймав інформації про настання страхового випадку. Вони мають публікувати кожні півроку звіти про кількість отриманих внесків від клієнтів та суму виплачених відшкодувань Фірма, яка незареєстрована в ЄС, мала б замовити проведення аудиту сертифікованою міжнародною агенцією.

Повідомляється, що іноземець котрий хотітиме отримати візу та надасть до консульства страховий поліс від страхової компанії, яка не виконає вищезгадані умови, може отримати відмову. На кордоні прикордонник також може перевірити наявність страховки від «правильної» страхової компанії. Що за цим йде? Можливість заборони в’їзду.

Прийняті польським Сенатом зміни до закону пов’язані з застосуванням законодавства до Деректив Європейського Союзу, а також входженням в програму безвізового в’їзду з США. Закон регулює порядок видачі віз, відмови у видачі документів і порядок оскарження.

Не секрет, що частенько іноземці потрапляли на територію Польщі не маючи належної страхівки, яка б покрив витрати на коштовне лікування в країні. Деякі іноземці купували дешеву страхівку, який просто показували на кордоні з розумінням того, що в разі якихось проблем він не буде діяти.

Враховуючи ріст іноземців у Польщі, і збільшення звернень до медичних установ з’явилася величезна проблема у медичному секторі. Польські медзаклади несуть збитки, які інколи сягають десятки тисяч злотих, так як не можуть стягнути кошти за лікування з хворих.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.