“Наша національна гордість”: Порошенко вшанував подвиг героїв Небесної Сотні

Самовідданість і жертовність героїв Небесної Сотні довела всім, що є цінності, дорожчі навіть, ніж власне життя. Про це в своєму зверненні у зв’язку з Днем героїв Небесної Сотні заявив президент України Петро Порошенко, передає “Обозреватель”

“Сьогодні ми вшановуємо пам’ять героїв Небесної Сотні – наших мужніх співвітчизників, які віддали життя за свободу і незалежність України, за право свого народу стати рівноправним членом спільноти вільних націй, за демократичні принципи, що гарантують кожній людині повагу до її гідності та можливість вільно жити і розвиватися”, – йдеться в повідомленні.

За словами президента, доленосні події, які відбулися три роки тому в самому серці України, сколихнули весь світ.

“Перемога Революції Гідності зірвала давно виплекані плани Москви з упокорення України, поступового перетворення її в підімперську колонію і подальшої експансії. Самовідданість і жертовність лицарів Майдану пробудила патріотичний дух нашого народу і показала всім, що є цінності, навіть дорожчі, ніж власне життя. Завдяки героїчному вчинку цих людей, ми живемо вже в іншій державі, повністю усвідомлюємо себе великою, гордою нацією”, – сказано в зверненні.

Голова держави наголосив, що подвиг Небесної Сотні є національною гордістю.

“Герої не вмирають! Їхні імена – назавжди в когорті славних українських переможців. Вони будуть викарбувані на величному Меморіалі в столиці України. А головне – завжди залишатися в народній пам’яті. Подвиг Небесної Сотні – наша національна гордість і безапеляційний орієнтир – вирвати Україну з чіпких лап хижого двоголового російського орла і перетворити на процвітаючу європейську державу. Ми обов’язково втілимо мрію Героїв у реальність. Ми переможемо! Слава Україні! Слава її Героям!” – підсумував президент.

Нагадаємо, 18-20 лютого 2014 року на Майдані Незалежності, зокрема на прилеглій до нього вулиці Грушевського, було розстріляно більше сотні активістів опору режиму Віктора Януковича.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.