Річниця розстрілу Майдану: родина загиблої українки досі шукає правди

Антоніна Дворянец стала першою жінкою, загиблою під час розстрілів у 2014 році. У дні розстрілів Небесної Сотні на Майдані в Києві згадують першу жінку, яка загинула від рук силовиків в лютому 2014 року. 61-річна київська пенсіонерка Антоніна Дворянец потрапила під руку спецназівцям, які забили її до смерті, проте слідство перебуває в ступорі без доказів і показань свідків. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Сім’я досі не знає навіть точного місця загибелі своєї мами та бабусі. Її тіло дочка побачила вже біля барикади, однак його туди могли принести. Чоловік Іван Григорович згадує, що його дружина не могла всидіти вдома, коли країна була в небезпеці. Саме вона стала ініціатором участі в акції протесту.

“Коли ми побачили по телевізору, як побили студентів, ми вранці раненько з дружиною вже були там”, – згадує чоловік.

На Майдані сім’я зустрічала і Новий рік, і їздила туди щодня протягом важких зимових днів. Не стало винятком і 18 лютого – один з найкривавіших днів Революції Гідності. Ввечері з мобільного Антоніни зателефонував незнайомець і сказав, що її більше немає.

“Десь 16.40 вечора це сталося. Нам говорили люди, що вона кинулася захищати хлопців, яких бив “Беркут”. Знаючи нашу маму, вона б точно не встояла на місці”, – каже донька Світлана Сторожук.

У свою чергу чоловік загиблої визнав, що йому довелося підписати запропонований діагноз – серцева недостатність – щоб отримати тіло дружини. Однак голова Антоніни була розбита явно кийком.

Сім’я убитої вже втратила надію домогтися справедливості, зараз вона лише хоче знати правду про її загибель, тому що так, кажуть, їм стане спокійніше.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.