У МОЗ заявили, що від вересня українські медики почнуть отримувати доплати

Від вересня 2020 року українські медичні працівники почнуть отримувати доплати. На це у бюджеті передбачено шість мільярдів гривень.
Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 6 вересня, повідомляє ТСН.

“З вересня і до кінця року усі наші медичні працівники почнуть отримувати доплати до своєї заробітної плати… Якщо ми говоримо про лікаря, то це в середньому 3 560 грн, середній медичний персонал – близько 2 500 грн, а молодший медичний персонал – близько 1 250 грн”, – сказав він.

Степанов також наголосив, що доплати є лише “першим кроком”, адже, на його думку, після інтернатури лікар має отримувати зарплату від 20-25 тисяч гривень. Такі розрахунки МОЗ подало до Міністерства фінансів разом із пропозиціями щодо суттєвих збільшень витрат на систему охорони здоров’я. 2021 року заплановане “радикальне збільшення зарплат”, запевнив глава МОЗ.

“У своїх розрахунках, які ми подали Міністерству фінансів, ми виходили з нашої законодавчої бази. У законі “Про програму медичних гарантій” чітко визначено, що на фінансування медгарантій повинно використовуватися не менше 5% ВВП. Саме такі цифри ми і закладаємо у своїх пропозиціях до бюджету наступного року”, – пояснив він.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.