Майже половина українців проти повернення до жорсткого карантину – опитування

Майже половина українців (47%) проти запровадження жорстких карантинних заходів у разі другої хвилі епідемії коронавірусу.
Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи “Рейтинг“.

Згідно з опитуванням, половина українців очікують нову хвилю епідемії коронавірусу восени-взимку цього року, водночас близько 40% – не очікують, 11% – не змогли відповісти.

Також 46% вважають, що влада повинна знову запровадити жорсткі карантинні заходи під час можливої другої хвилі епідемії, але при цьому стільки ж (47%) – так не вважають. Більшість з тих, хто очікує настання другої хвилі, вважають за необхідне впровадити карантинні заходи, однак третина опитаних проти цього.

Опитування показало, що 43% респондентів часто слідкують за новинами про коронавірус, ще 21% – інколи слідкують, 18% – рідко слідкують. Взагалі не цікавляться – 17%.

Зазначається, що найчастіше отримують інформацію про ситуацію з коронавірусом в Україні з національного телебачення (60%) та Інтернет сайтів (51%). Через Фейсбук – 26%, від родичів, близьких, знайомих – 17%, YouTube – 14%, Teлеграм-канал та Вайбер-спільноту Коронавiрус-iнфо – 13%; радіо, пресу, Інстаграм, та офіційний сайт Міністерства охорони здоров’я – 8-12%.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.