На скільки підвищать посадові оклади в бюджетній сфері із 1 вересня

Мінімальну зарплату підвищили до 5 тис. грн
Рада надала “зелене світло” для збільшення мінімальної зарплати із 1 вересня. Про це рішення ми повідомляли у новині.

Мінекономіки ініціює підвищення із 1 вересня 2020 року оплати праці працівників установ, закладів та організацій бюджетної сфери. Проект відповідної постанови Уряду передали на погодження до СПО профспілок.

Документ передбачає встановити з 1 вересня 2020 року посадовий оклад (тарифну ставку) працівника І тарифного розряду ЄТС у розмірі 2 225 грн, а також – розміри посадових окладів (тарифних ставок) за всіма тарифними розрядами ЄТС, розрахованими виходячи з нового розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду.

Водночас підготували також проект постанови КМУ, за якою із 1 січня 2021 року посадові оклади (тарифні ставки) працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери розраховують виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника І тарифного розряду ЄТС – 2 670 грн, а з 1 липня 2021 року – 2893 грн.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз’яснень податківців по вашій темі – встановіть їх на контроль в LIGA360. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз – замовляйте тестовий доступ.

Що стосується розміру прожиткового мінімуму, то його востаннє підвищували із 1 липня 2020 року. Які показники при цьому змінилися, читайте в аналітиці за посиланням.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.