В Україні хочуть змінити правила реєстрації платників ПДВ: деталі

В Україні можуть змінити правила реєстрації платників податку на додану вартість. Про це йдеться у відповідному проєкті наказу Міністерства фінансів.
Як інформує Gazeta.ua, у проєкті пропонують такі зміни до Положення про реєстрацію платників ПДВ:

Новостворені суб’єкти господарювання під час реєстрації бізнесу за бажанням можуть стати зареєстрованими платниками ПДВ без подання реєстраційної заяви платника ПДВ.
Заява подається до органу контролю виключно в електронній формі.
Встановлюється новий строк для подання реєстраційної заяви в разі: добровільної реєстрації особи платником ПДВ, переходу особи із спрощеної системи оподаткування, що не передбачає сплати ПДВ, на сплату інших податків і зборів, або ж зміни платником єдиного податку третьої групи ставки єдиного податку із 5% на 3%.
Зазначається, що подавати заяву платникам потрібно не пізніше, ніж за 10 календарних днів до початку податкового періоду, власне, від якого особа вважитиметься платником ПДВ. Раніше цей термін був 20 календарних днів.

Спрощення процедури перереєстрації платника ПДВ. Зокрема, не передбачено перереєстрації в разі зміни особою місця проживання. Перереєстрація у зв’язку зі зміною прізвища, імені та по батькові платника ПДВ, якого включено до Єдиного державного реєстру, здійснюється без подання заяви на підставі відомостей з ЄДР.
Анулювання реєстрації платників ПДВ здійснюватиметься автоматично на підставі відомостей з ЄДР про ліквідацію особи або на підставі даних реєстру платників єдиного податку про застосування особою спрощеної системи оподаткування, що не передбачає сплати ПДВ.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.