В ЄС підписали перший контракт на поставку вакцин від коронавіруса

Європейська комісія (ЄК) уклала першу угоду з фармацевтичною компанією AstraZeneca про закупівлю 300 млн доз потенційної вакцини проти коронавіруса. Відповідна інформація з’явилася на сайті вищого органу виконавчої влади Європейського союзу.

«Інтенсивні переговори Європейської комісії продовжують приносити результати. Сьогоднішня угода є першим наріжним каменем в реалізації стратегії Європейської комісії щодо вакцин. Ця стратегія дозволить нам надавати майбутні вакцини європейцям, а також нашим партнерам в інших країнах світу », – заявила голова ЄК Урсула фон дер Ляйен.

Після того як вакцина довела свою безпеку і ефективність проти COVID-19, ЕК погодила закупівлю 300 млн мільйонів доз вакцини AstraZeneca з можливістю дозакупки ще 100 млн від імені країн – членів ЄС. В даний час комісія продовжує обговорення аналогічних угод і з іншими виробниками вакцин.

Дана угода, як зазначили в ЄК, буде фінансуватися з програми інструментів екстреної підтримки, в якій є кошти, призначені для створення портфеля потенційних вакцин з різними профілями і вироблених різними компаніями.

«Ми продовжимо невпинно працювати, щоб залучити більше кандидатів в широкий портфель вакцин ЄС. Безпечна і ефективна вакцина залишається найнадійнішою стратегією для захисту наших громадян і решти світу від коронавіруса », – додала комісар Євросоюзу з охорони здоров’я Стелла Кіріакідес.

В кінці липня Єврокомісія підписала контракт з американською біофармацевтичної компанією Gilead Sciences на поставки препарату проти коронавируса ремдесівір.

Крім того, в середині липня в Євросоюзі розробили план на випадок другої хвилі коронавируса, який повинен не допустити нового глобального карантину і зупинки економіки.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.