На Львівщині лікарі виявили випадки нової безсимптомної пневмонії

Covid-19 мутує і організм не завжди сигналізує про небезпеку і не бореться з вірусом, – епідеміолог

У Львівській області лікарі неодноразово виявляли випадки двобічної пневмонії, спричиненої коронавірусом, що протікає без жодних симптомів. Про це на брифінгу повідомила головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко.

Як пояснила епідеміолог, Covid-19 мутує і часом організм не завжди сигналізує про небезпеку і не бореться з вірусом.

«З’явилися випадки, яких раніше не було. Наприклад, коли захворів один з членів сім’ї, обстежують його родича. І при відсутності кашлю, задишки виявляють двобічне запалення легень, яке специфічне для коронавірусної хвороби. Виявляється так, що вірус змінюється, а наш організм не готовий це приймати і це спричиняє ось таку патологію», – розповіла Тімко.

Епідеміолог додала, що хворих з безсимптомною пневмонією стає все більше, їх виявляють щодня.

Загалом на Львівщині на сьогодні підтверджено 11308 випадків інфікування коронавірусом, з них 310 — летальні. За вчорашню добу лабораторні центри провели 1756 ПЛР-тестів. Відтак, 166 — позитивні.

Як повідомлялося, в Україні станом на 12 серпня зафіксовано 1433 нових випадків коронавірусу, це на 275 випадків більше, ніж учора (1 158). Загалом одужали 45 686, за добу 1327 людей (вчора 387), летальних випадків – 1970, за добу – 19 (вчора 29).

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.