НБУ розпочав перевірку 37 банків

В понеділок, 13 лютого, Національний банк України повідомив про початок стрес-тестування для 37 невеликих українських банків, які ще не пройшли цю процедуру, розповідає mignews.
Дану інформацію оприлюднив прес-центр головного банку країни на офіційному сайті.

Ця процедура спрямована на діагностування якості активів та достатності капіталу банку.

Першу хвилю перевірок фінансових установ Нацбанк провів у 2015-2016 роках. Тепер будуть продіагностовані залишилися банки, розмір активів яких менше 2% активів банківської системи.

Заступник голови НБУ Катерина Рожкова повідомила, що процес буде розділений на два етапи: до 1 червня і 1 серпня 2017 року, після чого деякий час триватиме узгодження з банками результатів діагностування і при необхідності формування на їх основі програм докапіталізації.

У НБУ відзначають, що з топ-60 банків, які вже пройшли діагностику, 21 банк з самого початку не мав потребу в докапіталізації, 9 банків за станом на початок лютого 2017 року виконали затверджені НБУ програму докапіталізації в повному обсязі, 4 банки: “Хрещатик”, “Фідобанк”, “Платинум Банк” і “Фортуна-банк” – через неможливість виконати програму докапіталізації, були визнані неплатоспроможними.

Нагадаємо, раніше НБУ розповів про найбільш збиткові банки. Закриття фінансових установ продовжується.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.