У Зеленського розповіли, чи варто скуповувати долари

Радник президента України Володимира Зеленського з питань економіки Олег Устенко заявив, що, незважаючи на різкий стрибок курсу долара, зараз причин для його покупки немає

Про це він повідомив в ефірі каналу Україна 24.

«Вважаю, що не варто скуповувати зараз долари. Чи не тому, що населення створює попит на валюту. Фундаментальних причин немає », – зазначив Устенко.

Радник президента зазначив, що причин для скупки валюти немає, адже золотовалютний запас України в цьому році досяг історичного максимуму з 2012 року і становить понад 30 млрд доларів США.

Відзначимо, що після відставки 1 липня глави Нацбанку Якова Смолія гривня почала стрімко дешевшати. Тільки за липень гривня втратила 1,2 грн, а курс долара за останню добу обмінниках коливався на рівні 28,1-28,5 грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко вважає, що в Україні курс гривні знаходиться в нормі і є комфортним для бізнесу і промисловості.

Також повідомлялося, що експерти фінансового ринку охарактеризували ситуацію на ринку обміну валют і поділилися баченням подальшого розвитку ситуації. На думку аналітика Євгенія Ахтирко, як мінімум до кінця поточного року національна валюта не переступить психологічну позначку в 28 гривень за долар США.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.