Мінсоцполітики виділив кошти для виплати «дитячих» ФОПам

Міністерство соціальної політики України планує виплатити понад 550 тисяч гривень матеріальної допомоги на дітей українським ФОПам.

Як повідомили в міністерстві, допомога призначена більше 80 тис. ФОПов- «єдинників» 1 і 2 груп.

«Станом на 17 липня 80950 особам призначено допомогу на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування та відносяться до першої та другої групи платників єдиного податку, з них вже виплачено допомогу 74892 фізичним особам. Загальна сума коштів, спрямована Мінсоцполітики структурним підрозділам з питань соціального захисту населення для здійснення виплат ФОПам, становить 553 954,2 тис. Гривень », – йдеться в повідомленні.

У Мінсоцполітики зазначили, що на соцдопомогу можуть розраховувати ФОПи, які не працювали під час карантину і втратили дохід, а також ті, у кого немає найманих працівників.

Згідно з повідомленням міністерства, виплати на дітей ФОПам 1 і 2 груп будуть нараховувати до кінця карантину, а також протягом 30 днів після зняття обмежень.

Оформити соцдопомогу ФОПи можуть не виходячи з дому, онлайн, на сайті Міністерства соцполітики або на Єдиному порталі держпослуг «Дія».

Нагадаємо, раніше сообдалось, що “сплячим” підприємцям на загальній системі оподаткування і особам, які провадять незалежну професійну діяльність розповіли, як можна списати борги по ЄСВ.

Також повідомлялося, що з 23 травня підприємців-платників єдиного податку за незбереження первинних документів будуть штрафувати на 1020 гривень.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.