COVID-19 заразніший, ніж вважає ВООЗ: вчені опублікували тривожне звернення

Зробити жорсткішими протиепідемічні заходи закликали ВООЗ вчені з 32 країн світу. Вони пояснили, що COVID-19 передається не зовсім так, як вважалося раніше.

Вірус, що викликає COVID-19, поширюється не тільки разом з великими краплинами рідини, які виділяють заражені при кашлі та чханні, а й набагато дрібнішими часточками, – заявила група з 239 вчених-експертів. Про це у суботу, 4 липня, повідомило американське видання The New York Times.

За повідомленням, відкритий лист до ВООЗ, який планується до публікації вже цього тижня, підписали 239 експертів з 32 країн. У листі наводяться докази того, що вірус, що викликає COVID-19, передається набагато меншими частинками, ніж вважалося, тож і захисні маски, і вентиляційні фільтри у приміщеннях лікарень та громадських місцях, і заходи з дезінфекції повинні мати більш високий ступінь захисту.

Так, лікарям, можливо, знадобляться маски класу 95, здатні відфільтрувати найменші “дихальні” крапельки. У вентиляційних системах у лікарнях, школах, на підприємствах та в громадських закладах слід якомога менше використовувати рециркуляцію повітря, а фільтри замінити на більш потужні. І нарешті, щоб знищувати вірус у приміщеннях, можуть знадобитися ультрафіолетові лампи, – повідомили експерти.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.