Помер актор Віктор Проскурін

Заслужений артист РРФСР Віктор Проскурін помер на 69 році життя, повідомила в фейсбуці його вдова Ірина Хонда. Пізніше інформацію підтвердив музикант Юрій Метьолкін.

Причина смерті поки не відома.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10213642854624580&set=a.2874337236448&type=3

25 років Проскурін служив в театрі “Ленком”, а широкому колу глядачів міг бути відомий за роллю Генки Ляпішева у фільмі “Велика перерва”.

Проскурін народився в Атсабаре, на території сучасного Казахстану. Жив в Москві. У 1973 році закінчив театральне училище ім. Щукіна (курс Тетяни Коптєва). Був прийнятий в Театр на Таганці, звідти перейшов до Московського театру імені Ленінського комсомолу, в 1988 році – в театр імені Єрмолової. Співпрацював з театром “Арт-хаус”. Знявся або брав участь в озвучуванні в 136 фільмах і серіалах.

Проскурін зіграв Геннадія Ляпішева в “Великій перерві”, Германа – в “Піковій дамі”, Василя Вожеватова – в “Жорстокому романсі” і братів-близнюків Шолто – в “Пригодах Шерлока Холмса і доктора Ватсона”.

Грав епізодичні ролі у фільмі “Офіцери” Володимира Рогова, в міні-серіалі “12 стільців” Марка Захарова, в серіалі “ТАРС уповноважений заявити” Володимира Фокіна.

Про час і місце його похоронів не повідомлялося.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.