Молодий, здоровий і безробітний? Отримуй допомогу від держави

Коли у родині була людина працездатного віку, яка офіційно ніде не працювала, соціальну допомогу від держави така сім’я не отримувала. Тепер це стало можливим завдяки прийнятому депутатами закону.

Рішення щодо таких питань прийматимуть держадміністрації або виконкоми. Але спершу відповідальні служби складуть акт обстеження матеріально-побутових умов.

Особливість закону у тому, що держава не просто платитиме гроші малозабезпеченим, а й пропонуватиме родині вихід зі скрутного становища. Зокрема, надаватимуть одноразову безвідсоткову поворотну фінансову допомогу на відкриття підприємницької діяльності. Цей «стартовий капітал» для започаткування власного бізнесу є безвідсотковим кредитом, який доведеться повертати після того, як поліпшиться матеріальне становище сім’ї. Для отримання цих грошей потрібно буде отримати рекомендацію служби зайнятості.

Закон також дозволяє органам місцевого самоврядування залучати непрацюючих працездатних осіб, які отримують соціальну допомогу, до «безкоштовних робіт тимчасового характеру». Це відрізняється від громадських робіт. Ті оплачуються. А отримувачі соціальної допомоги змушені будуть працювати безплатно.

Зазначимо, що «непрацюючою працездатною особою» є людина у працездатному віці, яка не має інвалідності або тимчасової втрати працездатності, але не працює, не служить, не здобуває освіту за денною формою навчання.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.