Контроль за карантином в Україні з понеділка посилять

Поліція з понеділка почне більш жорстко реагувати на порушення

Україна повинна перейти до більш жорстких заходів для контролю за дотриманням карантину. Вже з понеділка Національна поліція та Держпродспоживслужба почнуть більш жорстко реагувати на порушення.

 

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов,

За словами Степанова, потрібно повернутися до накладення штрафів за порушення карантину, щоб не допустити італійського чи іспанського сценаріїв.

“У нас є Держпродспоживслужба та Нацполіція, в нас врегульовано накладання штрафів за порушення карантину. Ми вважаємо, що з понеділка ці два органи повинні більш жорстко реагувати. Ми не можемо допустити такого сценарію, якого ми спостерігали в Італії або Іспанії”, – заявив він.

Як розповів головний санлікар Віктор Ляшко, кожен шостий об’єкт порушує протиепідемічні норми. Порушення також виявляють у транспорті.

Ляшко нагадав, що для ресторанів, офісних приміщень, салонів краси, спортзалів, басейнів, ринків, ТРЦ є спеціально розроблені вимоги.

Зокрема, працівники закладів повинні проходити термометрію, а відвідувачів допускати з урахуванням норми “один на 10 кв. метрів”. Крім того, у транспорт не мають допускати пасажирів без масок та більше, ніж передбачено сидячих місць.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.