Саакашвілі вказав на головну проблему української митниці

Екс-президент Грузії, глава Виконавчого комітету Національної ради реформ Міхеїл Саакашвілі завив, що головною проблемою української митниці є велика кількість суміжних з нею підрозділів і служб.

Про це політик заявив в ефірі телепрограми «Свобода слова Савіка Шустера».

Саакашвілі нагадаємо, що в Грузії йому довелося створювати митну службу «практично з нуля» і за оцінками Світового банку зараз грузинська митниця є найкращою в світі.

Крім цього, чиновник зазначив, що на посаді глави Одеської митниці йому вдалося налагодити її продуктивну роботу, а також назвав дії, які в даному випадку є помилковими і можуть привести до колапсу.

Саакашвілі вважає, що українську митницю потрібно переформатувати повністю, а для вирішення певних проблем в країні необхідний план.

Головною проблемою, на думку чиновника, є втручання в роботу митниці представників суміжних служб, особливо це стосується СБУ.

Саакашвілі запропонував здійснити підключення митниці до автоматизованої паспортної системи, здійснювати перевірку близько семи відсотків вантажів, спростити обіг документів і виключити втручання суміжних служб.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.