Зеленський виступає за легалізацію приватних армій в Україні

Нині в розробці – два законопроєкти.

В Україні можуть з’явитися приватні армії. Це питання підтримує влада, зокрема президент України Володимир Зеленський, і нині готують відповідні законопроєкти.

Про це йшлося під час першого засідання Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України під головуванням Зеленського.

Президент сказав, що Консультативна рада може долучитися до напрацювання законопроєкту щодо діяльності приватних військових компаній.

“Є два проєкти закону про приватну армію, які ще не зареєстровані в парламенті. В одному з них не передбачено жодних обмежень. Це законопроєкт про те, щоб та чи інша бізнес-група могла офіційно зробити для себе приватну армію. А це дуже небезпечно”, – наголосив глава держави.

Зеленський переконаний, що Консультативна рада у справах ветеранів могла б допомогти розробити збалансований законопроєкт. Він додав, що першочергові законодавчі напрацювання варто запропонувати вже найближчим часом, щоб Верховна Рада встигла ухвалити їх до закриття нинішньої сесії.

Нагадаємо, Консультативну раду у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України президент утворив своїм указом від 2 червня 2020 року. Цей дорадчий орган повинен діяти для забезпечення захисту прав, свобод і законних інтересів ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) захисників та учасників бойових дій на території інших держав, а також осіб, незаконно утримуваних на тимчасово окупованій території України.

Консультативна рада складається з семи підгруп, вона збиратиметься щотижня. Перше робоче засідання має відбутися наступного тижня.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.