В Україні встановили антирекорд COVID-19: МОЗ назвало причину спалаху

В Україні 4 червня встановили антирекорд за кількістю заражених коронавірусом за весь час епідемії – за минулу добу захворіло 588 осіб.

Водночас зафіксували рекордну кількість пацієнтів, які одужали. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

 

“У нас сьогодні, з одного боку, є рекорд за кількістю людей, які одужали – 632. А з іншого боку – антирекорд за кількістю хворих за весь час пандемії, 588 підтверджених випадків”, – повідомив Степанов.

За його словами, зростання кількості інфікованих пов’язане з пом’якшенням карантину в Україні. Він зазначив, що ситуація була очікуваною та перебуває на контролі МОЗ.

“Звичайно, коли ми вводили пом’якшення й етапи щодо виходу з карантину, зокрема застосувавши адаптивний карантин, у нас було розуміння, що, можливо, кількість хворих збільшиться. Міністерство охорони здоров’я повністю контролює ситуацію, щодо кожного випадку відбувається епідемічний аналіз, ми аналізуємо загальні цифри й практично кожен випадок захворювання, встановлюємо контактних осіб, збільшуємо кількість тестувань”, – запевнив міністр.

Степанов нагадав українцям про необхідність виконання рекомендацій МОЗ, користуватися масками або респіраторами, антисептиками й дотримуватися соціальної дистанці

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.