З початку пандемії найбагатші люди планети заробили більше 250 млрд доларів

Мільярдери, що входять в топ-25 найбагатших людей світу, сумарно заробили 255 мільярдів доларів за два місяці пандемії коронавіруса. Зміни розміру стану мільярдерів оцінювалися з 23 березня по 22 травня.

Про це повідомляє видання Forbes.
Найбільше за цей час заробив засновник Facebook Марк Цукерберг – його статок збільшився на 31,4 млрд, до 86,5 млрд доларів.

За даними видання, за останні два місяці акції Fаcebook піднялися в ціні приблизно на 60%, досягнувши рекордних значень 22 травня. Таким чином, Цукерберг перемістився з сьомого місця у списку найбагатших людей, яке він займав у квітні, на четверте.

Дещо менше заробив засновник і керівник торгової онлайн-майданчики Amazon Джефф Безос – 29,9 млрд доларів, збільшивши стан до 146,9 млрд доларів. Він є найбагатшою людиною в світі за версією Forbes.

Видання зазначає, що в умовах пандемії, яка суттєво обмежила роботу фізичних ритейлерів, популярність торгових онлайн-майданчиків зросла. Це забезпечило зростання вартості акцій Amazon на 29% з березня.

Третє місце у списку посів голова Reliance Industries Limited Мукеш Амбані, який з березня збільшив свої статки майже на 20 млрд доларів. Таким чином, загальні статки Амбані досягли 52,7 млрд доларів. Він став найбагатшою людиною в Азії.

Також зазначається, що сумарний статок 25 найбагатших людей світу зараз становить близько 1,5 трильйона доларів, тобто приблизно 16% від стану всіх мільярдерів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.