“Вигнати молодь в школи – нехай хворіють!” Комаровський жорстоко розкритикував карантин

Відомий український педіатр Євген Комаровський припустив, що чим суворіше карантинні заходи вводяться в країні, тим на довше їх доведеться розтягувати.

Як він пояснив в інтерв’ю “Ехо Москва”, якщо розтягувати карантин на довгий час, то багато людей може померти не від коронавіруса, а від інших хвороб. Крім того, від цього дуже постраждає економіка країни (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця).

За його словами, дітей вже можна відправляти до навчальних закладів, проте жоден політик не зважиться на цей крок.

“Я б негайно вигнав молодь в школи і університети – нехай вони хворіють, інакше їх батьки просто не в змозі будуть їх годувати. Це дуже скоро може трапитися. Це зробив би я як педіатр, а тепер уявімо собі, що таке рішення ухвалив політик, наприкладмер, про відкриття шкіл. Для того, щоб відправити дитину в школу, потрібно переконатися, що у нього вдома немає літної бабусі, яку він може заразити, і надалі вона помре”, – сказав Комаровський.

Він запропонував у такому випадку селити людей похилого віку в готелі, а дітей все ж відправляти у школи.

“Але готелі стоять порожні – ізолюйте бабусь і дідусів, а дітей відправте в школу. Це політичне рішення, тому що у одного з 10 тисяч дітей реально можлива важка небезпечна форма коронавірусу. Якщо така дитина помре, то в цьому буде винен політик, який дозволив йому піти в школу”, – сказав Комаровський.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.