Вчені назвали основну причину поширення коронавірусу

На літаках туристи розносять інфекцію по світу

Вчені Федерального університету Баїї в Бразилії назвали подорожі основною причиною поширення коронавірусу планетою. Результати їх дослідження публікує Daily Mail.

Так, згідно з висновками експертів, країни, які заборонили міжнародні авіаперевезення, досягли більшого успіху в боротьбі з інфекцією, ніж ті, хто досі не вжив жодних заходів.

«Ми перевірили вплив соціально-економічних, кліматичних та транспортних факторів. З’ясувалося, що найбільше вплинули на щоденне збільшення випадків Covid-19 у світі саме авіаперевезення», – йдеться у дослідженні.

Крім того, вчені вважають, що саме обмеження пасажирських авіаперельотів і закриття кордонів може сприяти зменшенню темпу зростання хворих.

«Поширення Covid-19 у світі з 2019 по 2020 рік скоротиться, якщо будуть удосконалені заходи тестування та контролю на борту літаків. Наприклад, швидкий скринінг та ізолювання заражених мандрівників», – заявили співробітники університету, додавши, що це найкраще та правильне рішення проблеми.

У квітні експерт з міських стратегій та керуючий директор компанії Gensler London Ян Малкахі (Ian Mulcahey) заявив, що аеропорти збережуть ряд обмежень в роботі після пандемії коронавірусу. Він зазначив, що зміни в першу чергу торкнуться проходження перевірок та системи безпеки, а також подавання їжі та напоїв.

Нагадаємо, що з 17 березня уряд України заборонив аеропортам країни обслуговувати більшість перельотів. Виняток зроблено для спеціальних евакуаційних рейсів з пасажирами і рейсів тільки з вантажами.

Нагадаємо, 25 березня уряд увів режим надзвичайної ситуації на всю територію України. З 28 березня Україна повністю закрила авіасполучення та перетин кордону поїздами.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.