У МОЗ повідомили, яким є вік померлих від коронавірусу українців (інфографіка)

У Центрі громадського здоров’я при МОЗ України повідомили про летальність від коронавірусу у вікових групах.

Найвища летальність від COVID-19 в Україні у віковій групі від 80 до 89 років – 18,5% (на 29 квітня).

Летальність у віковій групі 70-79 років становить 11,76%. У групі 60-69 років – 4,5%, у групі 90-100 років – 13,3%.

Загалом, показник летальності по Україні від COVID-19 становить 2,5%.

Станом на 29 квітня 21 людина перебуває на штучній вентиляції легень (ШВЛ). За весь період із кількості пацієнтів з підтвердженим COVID-19 на ШВЛ були 128 людей, з них 11 одужали, 96 померли.

Наразі не має вакцин та ліків проти нової коронавірусної інфекції. Один із найбільш ефективних способів захиститися і запобігти поширенню інфекції – фізичне дистанціювання та правила гігієни рук і етикету кашлю.

Дистанція не менше півтора метри від інших людей у публічних місцях. Навіть, якщо у супермаркетах чи аптеках немає спеціальних наліпок, які позначають дистанцію, самостійно орієнтуватися не важко. Достатньо уявити собі довжину ліжка.

Безконтактне привітання. Щира усмішка або кивок голови можуть замінити звичне потискання рук та зменшити ризи інфікування.

Гігієна рук (миття рук протягом 20-40 секунд теплою водою із милом або оброблення дезінфектором із вмістом спирту не менше 60%). Достатньо перерахувати, до прикладу, країни, які ви хотіли б відвідати після карантину. Це займе не менше 20 секунд.

Дотримання респіраторної гігієни і етикету кашлю (чхати та кашляти у згин ліктя або одноразову серветку, яку потім слід викинути у контейнер). Ця навичка виробиться не одразу, але точно вбереже вас від зайвого, а подекуди і небезпечного, контакту біологічних рідин із долонями рук.

У час пандемії категорично не можна спльовувати на вулицях. Користуйтеся одноразовими паперовими хустками.

Самоізоляція у разі появи симптомів: кашлю, нежиті, підвищеної температури. Ізолюйтеся від тих, з ким проживаєте, наскільки це можливо. Особливо, якщо серед вас є люди похилого віку.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.