Розрахували точні дати закінчення пандемії COVID-19 в Україні та інших країнах

Фахівці Сінгапурського університету технологій та дизайну (SUTD) на основі аналізу статистичних даних спрогнозували закінчення епідемії коронавірусної інфекції в Україні та інших країнах.

Згідно з їхнім звітом, до 18 травня ситуація з поширенням вірусу в Україні покращиться на 97% у порівнянні з піком, до 28 травня – на 99%, а остаточно пандемія завершиться 7 липня, пише Здоров’я 24.

Водночас “переломний момент”, на думку фахівців з Сінгапуру, в Україні вже настав – це сталося 21 квітня. Для складання свого прогнозу дослідники з SUTD вивчили дані зі 131 країни та використовували математичну модель поширення коронавірусної інфекції, яка враховує динаміку як заражених, так і одужавших.

Також аналітики повідомили, що в США спалах коронавірусу завершиться 5 вересня, Великобританії – 20 серпня, Німеччині – 5 серпня, у Франції – 8 серпня, в Італії – 30 серпня і в Росії – 19 серпня.

Якщо брати середні цифри по світу, то пандемія завершиться 20 жовтня.

Однак автори дослідження відзначають, що до будь-яких прогнозів слід ставитися з обережністю, і попереджають про небезпеку “надмірного оптимізму”.

Нагадаємо, що раніше Кабмін анонсував 5 етапів виходу з карантину. Перший з яких може розпочатися вже 11 травня. Однак це можливо лише за умови сприятливої епідемічної ситуації в Україні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.