Зеленський пообіцяв нові економічні програми. Відео звернення

Президент Володимир Зеленський заявив, що уряд готує нові економічні програми для подолання кризи в зв’язку з епідемією коронавірусу COVID-19.

Про це він заявив у своєму відеозверненні, опублікованому 27 квітня на сторінці голови держави у Facebook.

Головне зі звернення президента:

МОЗ отримав близько 500 тисяч ПЛР-тестів українського виробництва.

В Україні планується проводити не менше 10 тисяч ПЛР-тестів на добу.

Уряд підготував іпотечну програму під 10% і кредити для малого бізнесу під низький відсоток.

Уряд розгляне питання відкриття продовольчих ринків.

У квітні ціна на газ для населення знизилася на 15%.

Відновлюється евакуація українців, які перебувають за кордоном.

Ситуація з пожежами в Житомирській області – контрольована.

Голова держави вітає зниження облікової ставки до 8%. Він уточнив, що це дасть банкам можливість зменшити ставки по кредитах для бізнесу і населення.

Зеленський додав, що на цьому тижні Кабінет міністрів і Національний банк презентують дві важливі програми: іпотека для населення зі ставкою близько 10% і кредити малому бізнесу під низкий відсоток для виплати зарплат співробітникам.

Також він заявив про зниження ціни на газ для населення, назвавши її найнижчою за останні чотири роки.

“Є й інші приємні новини. У квітні ціна на газ для населення знизилася на 15% в порівнянні з березнем і майже на 40% з січня. Це найнижча ціна на газ для населення за останні чотири роки”, – підкреслив президент.

Міністерство охорони здоров’я вже отримало близько 500 тисяч ПЛР-тестів вітчизняного виробництва. “Ми починаємо новий тиждень боротьби з коронавірусом. МОЗ вже отримав близько півмільйона ПЛР-тестів українського виробництва, сьогодні буде відвантажено ще майже 200 000. За якістю і точності вони відповідають світовим стандартам”, – запевнив Зеленський.

Також в Україні проводитиметься не менше 10 тисяч ПЛР-тестів на добу. “Ми підсилюємо потужність наших лабораторій. Наша мета робити не менше 10 тисяч ПЛР-тестів на добу”, – зазначив президент.

За словами голови держави, очікується прибуття з Китаю літаків із засобами індивідуального захисту та медичним обладнанням.

Можливість відкриття ринків уряд розгляне на найближчому засіданні в середу, 29 квітня. “Я вважаю, що за умови дотримання всіх правил безпеки вже в цю п’ятницю ринки зможуть відновити роботу”, – сказав Зеленський.

Президент заявив про відновлення евакуації українців, які перебувають за кордоном. За ними будуть спрямовані спеціальні рейси. “Вона проходитиме поступово і контрольовано в форматі до чотирьох літаків на добу. Пасажирів, які повернуться в Україну, розділять на дві групи перша – більшість, у яких є смартфони і зможуть пройти обов’язкову ізоляцію у себе вдома завдяки мобільному додатку “Дій вдома”. інша частина громадян, близько 10%, у яких немає смартфонів, пройдуть обсервацію в класичному форматі в підготовлених державою локаціях”, – уточнив він.

У вівторок, 28 квітня, в рамках проекту Всеукраїнська школа онлайн і UNICEF почнуться онлайн-уроки для дітей з 1 по 4 клас.

Зеленський також запевнив, що ситуація з пожежами в Житомирській області – контрольована. Протягом минулої доби було ліквідовано два вогнища пожеж. Зараз йдуть активні роботи на інших осередках, до яких залучено понад 500 осіб і 95 одиниць техніки. У Чорнобильській зоні відчуження ліквідовано два вогнища, а загрози поширення на інших осередках зараз немає.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.