В Україні до кінця тижня планують розпочати відкривати ринки, але з дотриманням ряду правил

Кабінет Міністрів України відпрацьовує можливість відкриття ринків за певним протоколу дотримання правил безпеки під час епідемії COVID-19. Про це повідомляє Офіс Президента.

Йдеться про понад 280 критих продовольчих ринках, які забезпечують продуктами українців і дають можливість збуту продукції малим фермерам.

Розгляд цього питання на найближчому засіданні уряду схвалив Президент України Володимир Зеленський в традиційній нараді з питань запобігання поширенню епідемії коронавируса, яке відбулося під його головуванням.

«Ми розуміємо, що є певна психологічна втома. COVID втомив не тільки українців. Оскільки продовольчі ринки надзвичайно важливі для виживання і харчування багатьох громадян, потрібно думати, як дати їм можливість працювати безпечно. Встановимо чіткі правила і давайте дозволимо відкрити. Треба вчитися жити і працювати в нових умовах », – підкреслив Володимир Зеленський.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль погодився, що питання відкриття ринків, механізму їх безпечного функціонування і чітких санкцій за недотримання правил потрібно розглянути вже в середу, щоб почати відкривати ринки до кінця цього тижня.

У той же час на нараді стало зрозуміло, що українці дуже відповідально ставляться до карантину – як на католицьку і православну Пасху, так і в поминальні дні більшість з них прислухалися до закликів дотримуватись обмежень. За даними Міністерства розвитку громад і територій України, в цьому році поки тільки 13 000 чоловік відвідали кладовища, щоб вшанувати померлих, тоді як в минулі роки ця цифра дорівнювала 5-7 мільйонів.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що поки рівень смертності через COVID-19 в Україні невисокий і становить трохи більше 2%. Однак піку захворюваності очікують лише на початку травня.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.